Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ WORD

Nα με προκαλεί το άσπρο και εγώ ανίσχυρη μπροστά του ,με μάτια φλογισμένα και το μυαλό σε εγρήγορση, γεμάτο και αυτό από τρελές σκέψεις που θέλουν να κατατεθούν κάπου και τα δάκτυλα με άψογο μανικιούρ ,να ανοιγοκλείνουν από νευρικότητα και να αφήνουν σημαδάκια ροζ στις παλάμες .
Η πρώτη λέξη που θα βάλει σε εκκίνηση το δάκτυλα υπάρχει αλλά δεν μπορώ να την γράψω .Κι αν δεν είναι η σωστή ?Κι αν με οδηγήσει σε αλλά από αυτά που θέλω να γράψω ? Κι αν πω αυτά που δεν πρέπει ?Κι αν αυτά που θέλω να πω δεν συγκινήσουν ,δεν κάνουν καρδιές να σκιρτήσουν ,δεν φέρουν ξεχασμένες μνήμες και καταστάσεις που έχουν ομοιότητες , πως θα καταλάβουν την ιστορία που έχω να πω?
Ιστορίες ,μυθιστορίες ,διηγήσεις ,παραμύθια για μεγάλους ,βιώματα .Αλήθειες διανθισμένες με ψέματα και ψέματα στολισμένα με πικρές αλήθειες . Να πω μια ιστορία που φαντάστηκα και μοιάζει αληθινή η να αφηγηθώ αυτό που έζησα και μοιάζει με το μεγαλύτερο ψέμα ?
Να γράψω η να σκηνοθετήσω ζωές που θα πάρουν μορφές και θα ζωντανέψουν μπροστά μου? Να δώσω στους χαρακτήρες που θα έχουν οι ήρωες στοιχεία ανθρώπων που γνωρίζω η να τις επινοήσω? Να δώσω εξελίξεις και ανατροπές σε ιστορίες όπως θα ήθελα να προκύψουν η να περιγράψω την πεζή πραγματικότητα ?
Η πραγματικότητα είναι πιο ενδιαφέρουσα η η φαντασία του δημιουργού ?
Αντιγράφει η ζωή την τέχνη η μήπως συμβαίνει το αντίθετο ?Και είναι τέχνη η αφήγηση μιας ενδιαφέρουσας γεμάτη ανατροπές ιστορίας ?Γιατί πρέπει να αναγάγω σε τέχνη άραγε την ανάγκη μου να διασκεδάσω την πλήξη μερικών ανθρώπων που διαλέγουν να διαβάσουν μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι και αληθινή ?
Ανάγκη δική μου να βγάλω από μέσα μου αυτά που υπάρχουν ,αυτό είναι .Ανάγκη να ξαλαφρώσω ,να αδειάσει το μυαλό και να κάνει χώρο για αλλά καινούρια .Να γεμίσει μικρά μαύρα στίγματα το word και να γεμίσει έστω και για λίγο με άσπρο φως το μυαλό ,η μνήμη ,η ψυχή .Αυτό το άσπρο άδειασμα που κρατά μικροδευτερολεπτα και σου δίνει την ψεύτικη (το ξέρω πια πολύ καλά )ευδαιμονία .
Την ψευδαίσθηση πως μαζί με άλλους, αν είσαι τυχερή ,μοιράσθηκες κάτι δικό σου .
Ναι αυτό θέλω, να μοιραστώ μαζί με ξένους αυτά που φαντάζομαι και αυτά που έζησα ,κρυμμένα το ένα μέσα στο άλλο ,φαντασία και πραγματικότητα να γίνουν ένα και να ζήσουμε μαζί στιγμές όπως θα τις θέλαμε και όχι όπως ήρθαν από επιλογές μας η από τύχη .Να γίνουμε για λίγο πρωταγωνιστές μιας ιστορίας και εσείς και εγώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου