Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

'' ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ '' ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΪΚΟΥ

θα ελεγε κανεις πως κατι με εχει πιασει και καθομαι και γραφω τις σκεψεις μου για βιβλια που εχω διαβασει.
Δεν με εχει πιασει κατι ...απλα θελω να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις μου και να σας παροτρυνω να διαβασεται και εσεις καποιο καλο βιβλιο που διαβασα .
Αυτες τις μερες διαβασα το βιβλιο της Σοφιας Βοϊκου ''το κοκκινο σημαδι ''απο τις εκδοσεις Ψυχογιος .
Οταν παρακολουθουσα τα μαθηματα δημιουργικης γραφης ,αυτο που μας τονιζαν ξανα και ξανα ηταν ''γραψτε για αυτα που ξερετε καλα ''.Η κυρια ΒοΪκου λοιπον περα απο την ενδιαφερουσα ιστορια που την αφηγηται με απλο ,ομορφο και συναρπαστικο τροπο ,που σε κανει να μην θελεις να αφησεις το βιβλιο απο τα χερια σου ,γραφει για αυτα που ξερει καλα ... και Ιστορια της τεχνης εχει σπουδασει οπως γραφει το βιογραφικο της .
Παντρεψε τοσο ομορφα την ιστορια μιας ομορφης γυναικας με καθε τι που εχει να κανει με την τεχνη την εποχη του μεσοπολεμου στο Παρισι .Γνωστοι πια σε μας καλλιτεχνες της λογοτεχνιας ,της φωτογραφιας και της ζωγραφικης θα την γνωρισουν και θα γινει για αυτους πηγη εμπνευσης .
Φαινεται ακομα πως ξερει και πολυ καλα τα ιστορικα γεονοτα που σημαδεψαν τον κοσμο μας απο το 1900 και μετα .Τοποθετει την ηρωιδα της σε αυτην την χρονικη περιοδο και μας γοητευει με τα πολιτικα δρωμενα της εποχης .
Σημαδεμενη απο την γεννηση της με ενα κοκκινο σημαδι , που θαρρεις την προειδοποιει σε καθε ανατροπη της ζωης της ,θα πορευτει στην κοκκινη γραμμη της .Απο τα πλουτη στην προσφυγια ,απο τα πορνεια της Ελλαδας στα αριστοκρατικα σαλονια της πολυτελειας ,απο την ασημοτητα στα καλλιτεχνικα στεκια του του Παρισιου αλλα και απο την φτωχια στα πλουτη .Μια διαδρομη ζωης μεσα απο την αγαπη και τον πληρωμενο ερωτα .
''Το κοκκινο σημαδι ''μου εκλεψε την καρδια ,με ταξιδεψε νοερα σε αλλες εποχες .
Μεσα στην ζεστη του καλοκαιριου μια δροσερη ανασα ανοιξε ενα παραθυρο στον κοσμο μιας εποχης και στους ανθρωπους της τεχνης οπως δεν τον ηξερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου