Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ

Πως ξεκινάνε οι γνωριμίες δεν έχει καμιά σημασία .Κάποιος από την παρέα φέρνει ένα φίλο , ένα γνωστό και στον συστήνει ,κάπου μέσα στον επαγγελματικό χώρο μοιράζεσαι το ίδιο γραφείο και αποφασίζεις να κάνεις παρέα μαζί του και έξω από αυτό η ακομα και μέσα από το διαδικτυο .Βλέπεις τον άλλον κάθε μέρα η περιστασιακά και λίγο λίγο διαμορφώνεις μια γνώμη γι αυτόν .Στο διαδικτυο κάνεις ένα κλικ και αποδέχεσαι ένα αίτημα για φιλία .Βλέπεις μια φωτογραφία του , πρόσφατη η και παλαιότερη και με ένα κλικ στις πληροφορίες μαθαίνεις αλήθειες η ψέματα για αυτό το άτομο .
Το αν θα γίνει φίλος σου η θα παραμείνει γνωστός σου εξαρτάται από τις συγκυρίες που συνοδεύουν την καθημερινότητα σου την εποχή της γνωριμίας και από το ποσά κοινά νομίζεις πως έχεις μαζί του .Από το αν αυτή την στιγμή θέλεις η είσαι ανοιχτός σε νέες φιλίες .
Κάτι μας κάνει ¨ κλικ¨ και συμπαθούμε αυτόν τον άγνωστο μέχρι τώρα .Και του στέλνουμε δωράκια εικονικά , καρδούλες ,κοκτέιλ ,διαμάντια και καλημέρες γλυκές με καφεδάκια σε τρισδιάστατες εικόνες .Και κάνουμε κλικ πάνω στο ¨ αυτό μου αρέσει ¨ σ’ αυτά που ανεβάζει από το youtube η σχολιάζουμε καλοπροαίρετα τις σημειώσεις του η την κατάσταση του . Κάνουμε συνομιλίες online και χωρίς φόβο να μας απορρίψουν λέμε ψέματα η μεγάλες αλήθειες .
Ακομα βρίσκουμε άτομα που τα θαυμάζουμε για κάποιο λόγο και τους στέλνουμε ένα αίτημα φίλιας και όταν μας κάνουν φίλους νομίζουμε πως κάτι έγινε σπουδαίο .Αν δε μας γράψουν και δυο κουβέντες εεε… τότε πια ποιος μας πιάνει .
Σημασία έχει πως έχουμε ανάγκη από καινούριες φίλιες .Έχουμε ανάγκη από αλλαγές στην ρουτινιάρικη ζωή μας .Καινούρια πρόσωπα με τις δικές τους ιστορίες που νομίζουμε πως θα μας γοητεύσουν και θα τους γοητεύσουμε .
Κι ύστερα έρχεται η στιγμή που για κάποιο λόγο βρίσκουμε αμφότεροι πως θέλουμε να τα πούμε από κοντά .Και βρισκόμαστε και πίνουμε καφέ και ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν χωριζόμαστε με ένα φιλί νοιώθουμε πως αποκτήσαμε ακομα έναν φίλο .
Βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που θα βρισκόμασταν αν μας είχε συστήσει κάποιος κοινός φίλος η γνωστός .Μόνο που αυτός ο νέος φίλος είναι κάτι που επιδιώξαμε και γιατί όχι , κατακτήσαμε εμείς .
Πολλοί διατείνονται πως η μοναξιά κυριαρχεί ,πως οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για φιλίες ,πως το διαδικτυο έκανε τους ανθρώπους να κλείνονται στα σπίτια τους και να ζουν μέσα από εικόνες μέσα στην προσωπική τους μοναξιά .Ίσως να έχουν κάποιο δίκιο .Οι νέοι ζουν την ζωή τους όπως τους αρέσει και χρησιμοποιoυν το διαδικτυο όχι για γνωριμίες αλλά για φτηνή επικοινωνία .Οι μεγαλύτεροι όμως που για δικούς τους λόγους ο καθένας συνδέεται με αυτό νοιώθουν πως έχουν μια παρέα για να περνά η ώρα τους ευχάριστα .
Το να κάνουμε φίλους είναι ένα δώρο Θεού θα έλεγα .Η βαθύτερη ανάγκη μας για επικοινωνία μας οδηγεί σε αυτό . Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν έστω και μέσα από το facebook .Είθε οι φιλίες αυτές να κρατήσουν και να δώσουν σε όσους το επιθυμούν χαρά στην ζωή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου